vertical label

Ik zie, ik zie.... de informatieve rubriek van Kleurplus

In deze rubriek wordt de betekenis van kleur onder de loep genomen. Wat doet kleur met ons en welke visuele effecten kun je behalen door kleur toe te passen in het interieur. Veel plezier bij het ontdekken van kleur!

 Kijk ook op Kleurplus voor een compilatie van mooie kleurrijke pins (plaatjes)

Ympkje Westerdijk - Kleurplus
06-03-2013

Kleurplus - Bruin

Bruin is de kleur van de aarde en komt veelvuldig voor in de natuur. Het is een belangrijke schutkleur voor dieren waardoor we deze kleur intuïtief als een rustgevende kleur ervaren. Bruin fungeert als een sterke neutrale basis in het interieur, het is een natuurlijke en gezellige kleur. Met bruin creëer je snel een sfeervolle, comfortabele en uitnodigende sfeer.

Lees meer..
01-02-2013

Kleurplus - Zwart

Zwart; de kleur van de dood, droefheid en duisternis. Zwart is geen kleur zoals de andere kleuren uit het spectrum. Zwart moet eerder gezien worden als het ontbreken van licht. In het dagelijkse leven wordt zwart echter wel ervaren als een kleur.

Lees meer..
06-12-2012

Kleurplus - Wit

Wit is een kleur die staat voor zuiverheid, netheid en neutraliteit. Wit werkt kalmerend en brengt gevoelens van comfort, vrijheid en openheid. Te veel wit kan echter leegte accentueren, onveilig aanvoelen, angst opwekken en eenzaamheid teweeg brengen.

Lees meer..
18-10-2012

Kleurplus - Paars

Paars is een samenstelling van twee sterke kleuren namelijk het koude blauw en het warme rood. Paars is een kleur die soms als kunstmatig wordt gezien omdat hij niet veel voorkomt in de natuur. Het was vroeger een kleur die alleen gebruikt mocht worden door de adel, dit had te maken met de zeldzaamheid van de verfstof die afkomstig was van een zeeslak.

Lees meer..
24-09-2012

Kleurplus - Groen

Groen is de kleur van de natuur, het is een kleur die de spiritualiteit van blauw met de warmte van geel samenbrengt.

Lees meer..
20-08-2012

Kleurplus - Oranje

Oranje is een warme, gezellige en feestelijke kleur, het is een combinatie van het vrolijke en stimulerende geel met het hartstochtelijke rood.

Lees meer..
09-07-2012

Kleurplus - Blauw

De kleur blauw is net als rood en geel één van de drie primaire kleuren. Blauw is over het algemeen een koele kleur.

Lees meer..
07-06-2012

Kleurplus - Geel

De kleur geel is net als Rood en Blauw één van de drie primaire kleuren. Geel is een warme, zonnige kleur vooral als het gemengd is met een warme kleur en bijvoorbeeld iets naar het oranje neigt. Geel kan ook een verfrissende werking hebben als die iets neigt naar bijvoorbeeld groen.

Lees meer..
02-05-2012

Kleurplus - Rood

De kleur rood is één van de drie primaire kleuren. Rood wordt geassocieerd met liefde, passie, vitaliteit, energie en rijkdom maar ook met agressie en gevaar. De "negatieve" betekenis van rood komt waarschijnlijk voort uit de kleur van het bloed welke instinctief door mensen en dieren verbonden wordt met gevaar.

Lees meer..