vertical label
18-10-2012

Kleurplus - Paars

Paars is een samenstelling van twee sterke kleuren namelijk het koude blauw en het warme rood. Paars is een kleur die soms als kunstmatig wordt gezien omdat hij niet veel voorkomt in de natuur. Het was vroeger een kleur die alleen gebruikt mocht worden door de adel, dit had te maken met de zeldzaamheid van de verfstof die afkomstig was van een zeeslak.

Paars is een luxe, inspirerende, rustgevende en mysterieuze kleur. Paars staat er om bekend dat het de creativiteit en de eigenheid stimuleert. Donkerpaars kan zwaarmoedig en somber zijn, lichte tinten hebben dit niet en zijn daardoor vaak favoriet bij kinderen en kunstenaars.

Paars is een goede kleur om een ruimte optisch groter te laten lijken omdat deze kleur net als rood en blauw het licht vangt en daardoor diepte creëert.

Paars in combinatie met lila, taupe en zacht paars creëert een romantische sfeer. Door een beetje groen te gebruiken voeg je nog wat frisheid toe. Voor een trendy en aantrekkelijke sfeer combineer je paars met zwart, wit en verschillende grijstinten, deze kleuren versterken de kleur paars. Meer op zoek naar een moderne stijl ga dan voor een combinatie met lime of olijfgroen. Nog een stapje verder? Combineer paars met oranje en roze voor een super trendy interieur.

Tips

Keuken

Gebruik lichte tinten paars. lila creëert een gevoel van helderheid, netheid en functionaliteit

Werkkamer

Paars stimuleert de creativiteit, dit maakt het een goede kleur voor een werkkamer

Algemeen

Paars in een ruimte op het noorden zal vooral de koude blauwe eigenschap van paars naar voren laten komen, in een ruimte op het zuiden zal dit vooral de warme rode eigenschap zijn

 

Paars met warme houttinten zullen de warme kleuren in paars naar voren halenKijk ook op Kleurplus voor een compilatie van mooie paarse pins (plaatjes)

1 2 3 4

Ympkje Westerdijk - Kleurplus