vertical label
24-09-2012

Kleurplus - Groen

Groen is de kleur van de natuur, het is een kleur die de spiritualiteit van blauw met de warmte van geel samenbrengt. Groen straalt rust, frisheid, vertrouwen, veiligheid en natuurlijkheid uit. Groen heeft een koel imago maar groentinten zoals olijfgroen en limegroen bevatten meer geel en zijn daardoor warme kleuren.

Door verschillende tinten groen te combineren kies je voor de veilige weg. Deze combinatie zorgt voor harmonie waardoor de kans van slagen groot is. Echter donkere tinten groen kunnen de ruimte wat benauwen. Gebruik donkere tinten daarom spaarzaam, bv in accessoires.

Zachte tinten groen hebben als eigenschap dat ze rust en evenwicht brengen in een ruimte, deze tinten bevorderen daarnaast de concentratie. Een slaapkamer waar men rust zoekt of een badkamer waar men zich wil kunnen ontspannen lenen zich hier dus bij uitstek voor. Een mix van zachtgroen, teracotta en grijsachtig wit is een voorbeeld van z'n mooie rustgevende combinatie.

Met groen kun je een ontspannen sfeer creëren. Door de juiste tinten groen te combineren kan saaiheid worden voorkomen. Door diep groen te combineren met gebroken wit en roze kan een traditionele stijl worden gecreëerd. Meer in voor een moderne stijl dan kun je lime- of olijfgroen combineren met paars. Bruin, geel en blauw kunnen groen ook helemaal doen opleven.

Tips

Slaapkamer

Groen in de slaapkamer zorgt voor rust. Kies voor zachte tinten anders wordt de sfeer snel benauwend

Badkamer

De verfrissende kleur van bos, gras en kruiden. Groen is ideaal voor een rustige en diepe ontspanning

Werkkamer

Groen bevordert de concentratie en stimuleert de creativiteit, dit maakt het een goede kleur voor een werkkamer

Algemeen

Groen is een prima kleur voor mensen die gehaast door het leven gaan. Groen zal hen meer aarden en de rust geven die ze nodig hebben

 Kijk ook op Kleurplus voor een compilatie van mooie groene pins (plaatjes)


1 2 3 4

Ympkje Westerdijk - Kleurplus