vertical label
06-03-2013

Kleurplus - Bruin

Bruin is de kleur van de aarde en komt veelvuldig voor in de natuur. Het is een belangrijke schutkleur voor dieren waardoor we deze kleur intuïtief als een rustgevende kleur ervaren. Bruin fungeert als een sterke neutrale basis in het interieur, het is een natuurlijke en gezellige kleur. Met bruin creëer je snel een sfeervolle, comfortabele en uitnodigende sfeer.

Bruin is samengesteld uit meerdere kleuren en is daardoor een perfecte partner voor vele andere kleuren. Bruin heeft de eigenschap andere kleuren diepte te geven. Door chocolade bruin te combineren met contrast kleuren creëer je een maximaal effect. Bruin met oranje zorgt voor een warme atmosfeer, door bruin te combineren met turkoois creëer je een
fris en verfijnde uitstraling en gecombineerd met groen of geel krijg je een natuurlijke sfeer.

Door chocoladebruin te combineren met andere lichtere bruintinten zorg je voor een elegante en rustige sfeer. Tijdloze off-whites en de kleuren zand, beige en cappuccino doen het goed in bijna elke kamer. Bruin gecombineerd met warme geelbruine of roodbruine tinten zorgt voor een aangename en intieme sfeer.

Bruin is een goede kleur voor elke woonruimte. Bruin is een warme kleur die net als rood en oranje zorgt voor intimiteit. Een belangrijke voorwaarde voor het gebruik van bruin is dat er voldoende licht in de ruimte aanwezig moet zijn om de kleur te laten leven, zonder licht kan bruin namelijk dof en futloos over komen.

Tips

Algemeen

Bruin is geschikt voor alle ruimtes                                                                    

 

Grote kille ruimtes zijn zeer geschikt voor bruin omdat deze wel wat warmte kunnen gebruiken

 

Combineer bruin met kleuren die je in de natuur tegen komt, dan zit je altijd goed

 

Zorg voor goede verlichting om bruin tot leven te brengenKijk ook op Kleurplus  voor een compilatie van mooie bruine pins (plaatjes)


1 2 3 4

Ympkje Westerdijk - Kleurplus