vertical label
07-06-2012

Kleurplus - Geel

De kleur geel is net als Rood en Blauw één van de drie primaire kleuren. Geel is een warme, zonnige kleur vooral als het gemengd is met een warme kleur en bijvoorbeeld iets naar het oranje neigt. Geel kan ook een verfrissende werking hebben als die iets neigt naar bijvoorbeeld groen.

Geel is een behaaglijk, sfeervolle en aangename kleur. Geel staat voor nieuwsgierigheid, vastberadenheid, wijsheid, optimisme, activiteit en creativiteit. Met geel kun je creativiteit en activiteit stimuleren, tevens kun je neerslachtigheid tegengaan. Geel kan echter ook indringend zijn.

Geel combineert goed met vele kleuren. Geel met blauw is echter een goedkope combinatie die veel gebruikt wordt door de commercie om een goedkope indruk te wekken.

Rood combineert bijvoorbeeld ook goed met geel. Beide kleuren zitten in het warme gedeelte van het kleurenspectrum. Deze combinatie is goed om wat vrolijkheid te brengen in het interieur.

Tips

Kleine ruimte

Kleuren zoals geel werken vaak averechts in kleine donkere ruimtes. Geel past het best in een ruimte met veel ramen

Werkkamer

Geel is een zeer geschikte kleur voor een werkkamer omdat Geel de creativiteit en activiteit stimuleert

Kinderkamer

Geel is een goede kleur voor in een kinderkamer omdat het een vrolijke en creatieve kleur is waar kinderen over het algemeen zeer dol op zijn

Algemeen

Geel in hoge ruimtes met veel lichtinval zorgen voor een stijlvolle uitstraling

 

Gebruik de juiste tint geel in het interieur. Geel dat iets naar beige neigt krijgt al snel een doffe uitstraling. Gebruik een frisse gele of warm gele kleur afhankelijk van de sfeer die je wilt bereiken

 Kijk ook op Kleurplus voor een compilatie van mooie gele pins (plaatjes)


1 2 3 4

Ympkje Westerdijk - Kleurplus