vertical label

 Wat doet kleurplus

Kleurplus is een professioneel interieuradvies bedrijf dat particulieren en bedrijven voorziet van interieuradvies. Kleurplus is gespecialiseerd in het toepassen van kleur in het interieur. Kleur geeft een ruimte persoonlijkheid. Met kleur kun je bepaalde ruimtelijke effecten tot stand brengen, je kunt een ruimte lichter, donkerder, groter of kleiner laten lijken door de juiste kleur toe te passen. Naast deze ruimtelijke effecten werkt kleur ook op de gemoedstoestand van mensen en de gevoelstemperatuur van een ruimte.

Kleurplus valt op door haar professionele werkwijzen en door haar transparante prijsstelling. Openheid en eerlijkheid staan hoog in het vaandel.

Kleurplus geeft regelmatig workshops die theoretisch goed zijn onderbouwd, die gezellig zijn maar bovenal zinvol zijn voor de deelnemer. Als de deelnemer naar huis gaat heeft hij veel inspiratie opgedaan om thuis aan het werk te gaan met het tijdens de workshop opgesteld kleurenplan.

Persoonlijke motieven

De inrichting van ruimtes heeft me al van jongs af aan beziggehouden. Als puber was ik al bezig met interieur, voorafgaand aan een toetsweek ging ik vaak eerst mijn kamer herinrichten voordat ik ging leren. De inrichting van mijn eigen huis blijft kriebelen, als ik het weer eens op de heupen heb krijgt de bank een andere plek, worden schilderijen ergens anders opgehangen en worden kasten verplaatst. Ik blijf het een uitdaging vinden om de indeling van ruimtes te verbeteren en hou ervan om te veranderen omdat je op die manier weer anders tegen dingen aankijkt en je dingen opnieuw weet te waarderen. Als ik de speelkamer van de kinderen opnieuw indeel lijkt het net alsof alles dat erin staat nieuw is. De kinderen zien speelgoed die ze waren vergeten, het stimuleert ze om weer andere spelletjes te spelen.

Door een reorganisatie en een loopbaan advies traject, waar mijn creativiteit naar voren kwam, heb ik besloten mijn droom na te streven. Ik ben van mening dat het gevoel voor styling iets is wat je in je hebt, met alle theoretische kennis van interieurstyling ben je er nog niet, gevoel voor interieur is niet aan te leren. In 2011 heb ik de opleiding interieurstyling aan de interieuraccademie afgerond. Mijn diploma bewijst dat ik de theorie beheers en dat ik het gevoel voor interieur bezit. Mijn bedrijfseconomische achtergrond en jarenlange ervaring zijn de basis voor een gezonde onderneming. Ik weet hoe ik een boekhouding moet runnen, ik kan goed plannen, ik kan goed budget scenario's opstellen en ik weet goed financiële consequenties te overzien.

Doelstelling en Visie

Mijn doelstelling is om een interieurstylist te zijn die succesvol is in het creëren van een origineel interieur welke met kleur, originele ideeën en een tikkeltje durf tot een persoonlijk en vernieuwend geheel leidt.

Mijn visie op interieur is dat men op zoek moet gaan naar zijn eigen identiteit. Mensen laten zich snel beïnvloeden door wat andere mensen vinden. Volg je eigen gevoel, kies voor kleuren die bij je passen, wees creatief en durf anders te zijn!

Samen met de klant ga ik op zoek naar zijn eigen identiteit. Een van de belangrijkste onderdelen daarbij is het onderzoek naar de kleur die de klant aanspreekt. Ik daag de klant uit creatief te zijn en zijn gevoel te volgen. Ik vertaal vervolgens de ontdekte identiteit naar het interieur en kom met een passend interieuradvies.

Ympkje Westerdijk - Kleurplus