vertical label
25-06-2012

Kleur is mijn inspiratie!

 

 

Ik hou van kleur, en van alles wat met kleur te maken heeft! Van kleur word ik vrolijk, als ik een mooie kleurencombinatie zie gaan de radertjes in mijn hoofd lopen.... kleurenschema's vormen zich in mijn hoofd. Ik droom dan even weg en bedenk dan waar ik deze kleuren toe zou kunnen passen. Kleur motiveert mij!

 
 

Kleur is overal om ons heen, in de natuur; een mooie geel oranje vlinder die op een groene tak zit, een witte bloem met vel rode binnenkant of een geel/groene bijeneter maar ook in de kleding die mensen dragen vind je kleur. Kleur zit in de alledaagse dingen, de kunst is alleen om het te zien. Niet iedereen kan mooie kleurencombinaties maken maar met een beetje hulp kun je al een heel eind komen. Probeer eens plaatje te verzamelen van dingen die je aanspreken. Zoek in modebladen, tijdschriften en culinaire bladen of kijk het af van de natuur. Mooie vogels, reptielen, vissen of mooie bloemen en planten kunnen als goede inspiratiebron dienen voor kleurencombinaties. Ben je klaar met verzamelen probeer dan de plaatjes te groeperen op b.v. kleur, thema, materiaal of sfeer. Kijk bij het groeperen ook eens of er combinaties te vinden zijn tussen/met kleuren, thema's, materialen en sferen.


 

Probeer het eens en je zult zien dat ook jou radertjes gaan draaien of schrijf je in voor de workshop "Kleur je interieur" en leer een kleurenplan maken tijdens een gezellig en leerzame bijeenkomst. Veel kleur plezier!

Ympkje Westerdijk - Kleurplus